Rosmarin-fritter og hvidvin!

Undskyld – Negerkonge!

MustafasKiosk

Jeg kan huske da jeg var barn at jeg så Pippi Langstrømpe – på VHS-bånd. Jeg husker dog ikke særlig meget af handlingen, men en svensk tv-kanal har i hvertfald valgt at ændre i ordvalget – således at Pippi ikke kalder sin far for “negerkonge”, men blot for “konge” – i min verden gør det jo ingen forskel om Pippi siger det ene eller det andet – helt ærlig, serien er skrevet i 1969 og jeg tror at vi alle overlever at Pippi betegner sin far som “negerkonge”.

Jeg forstår at det kan være nedsættende og sårende for nogle – men som sagt, så ved jeg ikke hvorfor Pippi kalder sin far for “negerkonge” – men kan man ikke bare se udenom det? Oplever vi ikke alle i livet nogle nedsættende eller sårende ting – men alligevel kan vi komme videre?

Det er alligevel lidt typisk Sverige at sætte tingene sådan op – og kalde det racistisk. På en eller anden måde, så er det blevet så let at kalde ALT for racistisk. Det er det samme med Jakob Strids børnebog “Mustafas kiosk” – den måtte pludselig ikke sælges i Sverige, fordi den var racistisk. Jeg har tilfældigvis bogen herhjemme og er den racistisk fordi navnet Mustafa bliver brugt – blandet med at koble en kiosk på – og tilmed er Mustafa mørk i huden. Hvad er der forkert i det? Jeg forstår det ikke.

Religioner har min respekt – sålænge jeg selv får lov til at leve uden om noget religiøst personligt – men jeg synes mennesker bruger ressourcerne forkert, hvis de vil ændre på ordvalg som er lavet i 1969.

Når Pippi Langstrømpe kalder sin far for “negerkonge”, så var det sådan Astrid Lindgren valgte at skrive – i 1969. Nu er vi år 2015 og i dag ville Astrid måske ikke have skrevet “negerkonge” – men er du blevet stødt af at jeg har skrevet “negerkonge” en del gange i det her indlæg?

Hvis ja, så læs det igen – for det er ikke ment nedsættende fra min side.

Hvis nej, så har du forstået mine ord.

Dette indlæg udspringer sig fra en debat som jeg så på Jyllands-posten med David Trads og Morten Uhrskov – og jeg synes det var en stor omgang stupiditet fra begge sider. Deres debat handlede ikke kun om Pippi og “negerkongen” – men også om andre ting – som jeg i den grad også har meninger om. Dem kan vi tage på et andet tidspunkt – tænker jeg.

Jeg har altid tænkt at man plejer at være sådan tildels enig med en af parterne i en debat – men i den debat stod jeg helt af, ved dem begge. Giver det f.eks. mening at lukke grænsen i Danmark, HVIS Danmark har ressourcer til at hjælpe? Jeg synes ALLE mennesker skal hjælpe hvor de kan – og jeg føler selv at jeg gør hvad jeg kan, for at hjælpe – men man kan altid gøre mere.

Selvfølgelig ser jeg mening i at lukke grænsen, som man vidst på et tidspunkt også gjorde i USA – men jeg er uenig i at man skal lukke grænsen, bare fordi nogle er IH og ÅH så bange for at der kommer flere muslimer til Danmark! Er muslimer da en farlig “art” eller hvad?

Følg mig på Facebook – klik her.

– Camilla-Kenya.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rosmarin-fritter og hvidvin!