Dag 40 - år 2016

Dag 41 – år 2016

IMG_2198

Christina og Kurt har valgt at lave en ny dagbogs-side på Facebook, hvor de har delt opdateringer om livet med ALS. Jeg har troligt fuldt deres side, fordi jeg – som i kan læse i det oprindelige blogindlæg – har været fuldstændig på Christina og Kurts side i deres forløb – særligt da Christina var indlagt i flere måneder på en intensiv afdeling.

Christina lavede forleden dag et opslag i dagbogen – på 5-års dagen for at Christina fik respirator (hul i halsen). I det opslag, så beskriver hun hvordan hun gik igennem den operation (som hun sammenligner med en behandling af en nedgroet negl). Hun gik igennem operationen alene – og uden støtte fra venner eller familie. Hun føler sig stærk, hvilket hun da i mine øjne også er.

Mit blod i kroppen koger over, da Christina i samme opslag skriver direkte at; “Ja, jeg er typen, der mener at folk er svage, når de skal have konen, manden eller mor og far med for at få ordnet en nedgroet negl”.

Jeg skriver en kommentar i hendes opslag, hvor jeg spørg om det er en generel holdning hun har til mennesker. Jeg skriver samtidig at jeg synes det er et grimt menneskesyn at have – at andre mennesker er svage, hvis de har behov for støtte.

For 15 år siden (da jeg var 10 år gammel) var det mig som lå på operationensbordet og fik lavet “hul i halsen” – og her 15 år senere har jeg STADIG behov for støtte, når jeg f.eks. hver 4-5 uge får lavet et tubeskift. Gør det mig svag, spurgte jeg Christina om? Christina svare blot at hun mener at hendes menneskesyn er realistisk ud fra hendes ståsted i livet, samt at hun synes jeg virker vred.

Det står helt klart for mig at hun ikke vil besvare mine spørgsmål helt konkret, hvilket hun er i sin frie ret til at undlade. Dog kan jeg – helt personligt – ikke længere støtte dette ægtepar.

Christina har valgt at blokere mig fra deres dagbogs-side – hvilket er fuldstændig fint mig. Christinas helt eget grundlag er at jeg blev blokeret pga. dumhed (hvilket er fuldstændig nøjagtigt citeret).

Jeg fortryder ikke mit oprindelige blogindlæg – som jeg delte d. 29/3-2015 – men jeg vil blot med dette vedkende at jeg ikke længere støtter Christinas forløb og frustration mod vores danske sundhedssystem.

Jeg synes man er stærk, når man tager imod støtte, selv beder om støtte osv. – man er på ingen måde svag. Jeg står fuldstændig ved min holdning om at jeg synes det er et grimt menneskesyn – hvis man mener man er svag, hvis man har behov for støtte i forskellige situationer i livet.

  • Camilla-Kenya.

2

  • Phoebe

    Hej 😉
    Jeg har også fulgt dem troligt..
    Men jeg må give dig ret. Det er som om, de kun ser efter det dårlige i alting.. eller misforstår en, til at have sagt noget der er personligt negativt eller et “angreb på dem”. Det er blevet for anstrengende for mig, også at følge dem mere.
    I starten støttede jeg dem også 100%
    Min stedfar døede af ALS. Men han tog det bestemt ikke på samme måde. Det ser ud til, at man får det samme tilbage, som man giver ud.
    Så hvis man “smiler til verden, smiler den igen” men gør man det modsat, og synes, at alt bare er uretfærdigt, kommer man ikke langt. Det er jo hver en lille bagatel de tager fuldt ud personligt.
    Jeg synes det er ærgerligt, de ikke prøver at få det bedste ud af livet, i stedet for at koncentrere sig om alt det negative.
    Jeg kan godt forstå dit blog indlæg!!
    Du er for alt i verden hverken svag eller dum!! Du er derimod en kæmpe inspiration, og du siger din mening, og du har ikke noget imod, at forklare komplet fremmede hvordan tingene hænger sammen (; (som da du hjalp mig, da der en gang var valg

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla-Kenya

      Hej Phoebe,
      Tak for din kommentar her på min blog 🙂
      Ja, jeg kan i hvertfald ikke længere stå inde for at støtte Christina og Kurt i deres frustration mod sundhedsvæsenet og systemet – som jeg ellers mange gange er enig i er ved at falde fra hinanden. I hvertfald er der tiltag som jeg er uenig i. Men nej, jeg skal ikke længere vise min støtte til dem – og jeg håber at min skrivelse gør at flere vælger fra at støtte deres show! Om ikke andet, så er deres side sjov at like, hvis man gerne vil have et grin!

      Jeg husker ikke at have hjulpet dig med noget valg – hvilket valg? 🙂 Nu bliver jeg jo nysgerrig.

      Og jeg ser også nu, at jeg på Facebook slet ikke har svaret på din sidste besked – du har sendt for rigtig lang tid siden! Den svare jeg snart på! Det lover jeg…

      – Camilla-Kenya.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 40 - år 2016