Dag 108 - år 2016

Dag 114 – år 2016

FullSizeRender-7

En undskyldning er delvis på sin plads… En undskyldning til “Godhavnsdrengene”! Jeg har ikke læst særlig meget om Godhavn, men jeg så “De brændte børn” på Tv2 – hvor Lisbeth Z fulgte 3 tidligere børn fra Godhavn – og de havde boet på institutionen i 60’erne og 70’erne. En grusom tid for dem – absolut. De har mén fra deres barndom – en af dem har tilmed fået konstateret PTSD efterfølgende.

I mere end 10 år har en gruppe af tidligere anbragte børn søgt efter en undskyldning fra staten, men staten vil ikke give dem undskyldningen. Jeg ser måske heller ikke helt formålet med undskyldningen, fordi der er mange børn der på en eller anden måde bør få en undskyldning – men nogle vil blot have en undskyld, i mens andre også vil have en økonomisk kompensation.

Som jeg kunne forstå, så vil gruppen af børn fra Godhavn gerne have en undskyldning, men samtidig også en økonomisk kompensation. Det forstår jeg på sin vis ikke!

En undskyldning til “Godhavnsdrengene” vil i mine øjne være et symbol – og en undskyldning til ALLE tidligere svigtede anbragte børn – hvilket jo ville være absolut på sin plads!

Jeg har igennem de sidste par år også forsøgt at få min barndoms-kommune i tale – for blot at de kan give deres beklagelse over at de svigtede mine to søskende og jeg. Jeg er meget vred på den kommune – og jeg ville gerne slippe noget af min vrede mod dem. MEN… For alt i verden, så søger jeg ikke økonomisk kompensation. Jeg vil på ingen måde have deres penge – men jeg vil bare gerne kunne forstå deres sagsbehandling (eller mangel på samme?!) – Og jeg ville helst gerne have deres beklagelse uden at skulle i et tv-program.

Jeg ville på sin vis gerne udstille MIN historie – hvilket jeg i den grad også har haft gjort (med censur) – for jeg ønsker ikke at udstille min familie.

På forhånd har jeg skrevet til kommunen at jeg ikke kan tilgive dem alt – men jeg er sikker på jeg vil kunne slippe noget af min vrede mod dem. Jeg kan naturligvis aldrig tilgive dem for at jeg mener de er medskyldige i at min søster måtte forlade jorden i 2012 – havde de i vores barndom hjulpet os 3 børn og mine forældre (som i den grad havde brug for hjælp), så var det aldrig endt sådan – men det endte sådan her…

Jeg er vred over systemets svigt – på ligefod med “Godhavnsdrengene”! Så jeg forstår sagtens at DE ønsker en undskyldning – men i min verden så vil en økonomisk kompensation ikke være en løsning, som kan drage til anden nytte end at forbedre livet på en eller anden “halv-ligegyldig” måde.

Nok om min vrede – og min – i den grad – sympati for “Godhavnsdrengene”! Nu vil jeg hygge med en dejlige veninde, som kommer til kaffe og kage om lidt – og holder lørdags’hygge!

Og i aften tager jeg hjem til en anden veninde og hendes niece – og hygger med kaffe, kage og helt sikkert et brætspil!

Jeg vil også gerne beklage at der på det seneste ikke har været skrevet blogindlæg, men jeg har i stedet haft valgt at dele kortere opslag på Facebook – så du er meget velkommen til at følge med der!

  • Camilla-Kenya.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 108 - år 2016