Tak, kære penicillin!

Min mening; Hvorfor må Brian ikke komme på ferie?

IMG_2198

I går skrev Ekstra Bladet en artikel om Brian, som har muskelsvind – han bor i et bo-tilbud og han må åbenbart ikke selv betale nogle hjælpere for at han kan komme på sommerferie til Jylland – kommunen vil heller ikke betale. Læs artikel – klik her.

Må Brian mon tage på ferie til Jylland med hjælpere, som vil tage med frivilligt? Det melder historien umiddelbart ikke noget om. På den måde kan han vel godt give de “frivillige hjælpere” et honorar for at tage med – det er der vel sådan set intet ulovligt i? Eller hvad ved jeg… Jeg synes bare det er forfærdeligt og pinligt at vi lever i et land, hvor det ikke gør det muligt for Brian at tage på ferie i Jylland – og hvor han tilmed selv vil betale for hjælperen. Det vil ikke engang komme til at koste kommunen nogen penge at han tager på ferie.

Brian er 33 år og har sommerferie i 3 uger i sommerferien – kommunen vil gerne tilbyde ham ledsagelse til småture med en enkelt overnatning. Men helt ærlig – manden køre jo ikke til NordVestJylland for at overnatte en enkelt nat – hvis kommunen gerne vil tilbyde ledsagelse til småture flere gange i løbet af de 3 uger – hvorfor må Brian så ikke ligge de dage sammen?

I bund og grund synes jeg det er unfair at manden selv skal betale for at få hjælpere med på en ferie, når hans funktionsnedsættelse gør at det er hans behov at have hjælpere med på en ferie – derfor mener jeg at kommunen bør betale. Jeg forstår dog sagtens at man skal vælge sine kampe (læs: det gør jeg også selv) – og derfor forstår jeg godt at han siger at han gerne selv vil betale. Men okay, nu kender jeg heller intet til hans indkomst. Faktum er bare at han har en funktionsnedsættelse som gør at han har brug for hjælp – er det så ret og rimeligt at han selv skal betale for sin hjælp?

I don’t get it!

Jeg er selv i en situation hvor jeg er afhængig af hjælp – og jeg ville ikke synes det var ret og rimeligt hvis jeg selv skulle betale for min hjælp – som min funktionsnedsættelse gør at jeg har brug for.

Jeg er forarget over Danmark – endnu gang.

Er du også forarget eller hvad mener du?

Følg mig på Facebook – klik her.

– Camilla-Kenya.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tak, kære penicillin!