Hvorfor er Anna-Elisia anbragt?

Skal respiratoren slukkes?

IMG_2198

LÆS OPDATERENDE BLOGINDLÆG HER! SKREVET D. 10/2-2016!

Christina fik diagnosen ALS – Amyotrofisk Lateral Sklerose – d. 25 januar 2011. Som mange nok ved, så er der kun én vej med ALS og det er vejen mod enden – den vej går vi alle jo – men når man har ALS er det kun få som lever mere end 5 år. Er det fair at Christina skal leve resten af sine dage på et plejehjem? Er det fair at Christina skal leve resten af sine dage som gidsel på intensiv afd. på Holbæk Sygehus?

Christina har en kæreste – Kurt – og de elsker hinanden. Christina har en søn – og hun ønsker at leve et liv sammen med Kurt og sin søn. Selvfølgelig gør hun det – og det ville være mest fair. Nogle hjælperbureauer kan åbenbart ikke magte opgaven at stable et hjælperhold på benene – og det har den fatale følge at Christina så ikke kan bo sammen med de to mennesker hun elsker allermest.

Christina har respirator og er derfor afhængig af hjælpere – som er i stand til at varetage de opgaver som er følge af hendes sygdom.

Ligenu er Christina indlagt på intensiv afd. på Holbæk Sygehus – der har hun ligget siden d. 27 februar 2015! På Facebook skriver Christina og Kurt dagbog – således at de oplyser Danmark om hvordan systemet svigter og behandler mennesker. Én ting er at Christina er indlagt! En anden ting er hvordan personalet på sygehuset behandler Christina – eller mangel på samme. Jeg anbefaler i læser dagbogen ved at klikke HER – og jeg vil herefter citere et par ord fra et dagbogsopslag – som udløste at jeg skriver dette indlæg – fordi det gør da mig BANGE, når jeg selv sidder i en situation hvor jeg har respirator og behov for at der er en handicaphjælper ved mig 24/7.

“Vi har alle formentlig kun et liv, jeg ønsker at leve sammen med de to mennesker, jeg elsker, Kurt og min søn. Jeg vil leve så fuldt et liv, jeg kan til min død. Jeg har mistet mere, end i aner. Jeg agter IKKE at blive frarøvet mit liv med dem, jeg elsker!
Hvad ville i selv gøre?
Få slukket for respiratoren?
Jeg spørger bare.” – Citat af Christina d. 27 marts 2015.

Få slukket respiratoren?! Jeg forstår at Christina er i den overvejelse – og jeg er næsten tilbøjelig til at håbe at Christina vælger den vej – sørgeligt med sandt. Jeg mener at Danmark begår et mord, hvis Christina vælger at få slukket respiratoren – og håber at Danmark vil stå for skud for det! Jeg er bange for at medierne først vil tage den her sag seriøst og alvorlig når Christina ikke længere er i live. At den her historie kan have sådan en fatal følge, kan næsten få mine tårer frem – og min arrighed. Jeg bliver virkelig vred, skuffet og flov over Danmark. Selvfølgelig gælder dette ikke hele Danmark og Danmarks befolkning – men nogle skal tage ansvar.

Jeg bliver helt bange for mig selv, når jeg kan sige at jeg mener Christina skal slukke sin respirator og lade Danmark begå mord mod hende – for Christina er et elsket menneske og et menneske der elsker – og INGEN fortjener den behandling hun bliver udsat for.

Jeg ønsker og håber at der er nogle medier som vil skrive om denne sag – den her sag skal belyses. Dette blogindlæg hjælper ikke meget – men jeg håber alligevel det når ud til nogle folk, som vil hjælper Christina med at få det liv hun ønsker.

Christina har levet i 3 år med ALS – og som i læste i toppen, så lever få mere end 5 år. Det smerter mit hjerte – voldsomt.

Tilmed må Christina og Kurt knap nok have lov til at være sammen på intensiv afd. på Holbæk Sygehus – det bestemmer afdelingen åbenbart?! Kurt må ikke vaske sin kæreste, Kurt må ikke give sin kæreste mad og drikke! Hvis du var indlagt, ville du så ikke gerne selv bestemme hvem der skulle røre din krop?

Vil du dele det her indlæg og få det ud til nogle journalister? Det håber jeg du vil!

Hvis du vil følge Christina og Kurts dagbog – så gør det – klik her!

Følg mig på Facebook – klik her.

– Camilla-Kenya.

9

  • Jannie

    Christinas situation er FORFÆRDELIG – det kan ingen benægte. Men jeg har et MEGET. Stort problem med den måde som Hendes kæreste Kurt ( som hun har kendt i tre måneder) vælger at skrive om personalt på intensiv afd. Han hænger dem rent ud sagt ud – en usikker vikar bliver beskrevet som “dement”, en sygeplejerske der ikke kunne finde ud af at betjene Christinas respirator bliver hængt ud som inkompetent, ledelsen bliver med titler omtalt i meget grimme og uacceptable veninger.
    Jeg skrev et oplæg på deres side hvor jeg spurgte hvad årsagen var til at det ikke var lykkedes at stable et stabilt hjælper team på benene så Christina kan komme hjem.
    Jeg fik ikke noget svar. Mit indlæg blev slettet og jeg blev blokeret fra siden.
    Den samme oplevelse har mange af mine andre sygeplejerske-kollegaer også haft når de pænt og sobert har spurgt ond til situationen. Deres indlæg bliver slettet og de bliver blokeret.
    Jeg kan bestemt ikke lade være led at tænke på at der er sket en masse som vi almindelige læsere ikke ved noget om. Jeg NÆGTER at tro på at de kun har mødt inkompetente læger og sygeplejersker som de skriver. Der må jo være noget helt ravende galt med kommunikationen.
    Jeg håber får dem at de kan få en konstruktiv dialog omkring at finde en holdbar løsning.
    Mine tanker går både til dem og til læger og sygeplejersker på afdelingen – for det er virkelig en ødelæggende situation de befinder sig i.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla-Kenya

      Kære Jannie,
      Jeg har skrevet mit indlæg udfra de info jeg fandt i dagbogen på facebook. Det er hvad jeg har taget som udgangspunkt – jeg har ikke spurgt indtil sagen. Når man er i en situation som Christina, så er det MINDSTE man kan forlange er kompetente hjælpere/vikarer/sygeplejersker/læger – føler Christina sig ikke tryg – så er den for mig ikke længere, i forhold til at tale om kompetence til at udfører respiratoriske- og plejekrævende opgaver. Jeg forstår at du efterspørger at der er to sider af en sag – og det ville bestemt være dejligt hvis læger/sygeplejersker havde lyst til at fortælle deres side af sagen – men det er ikke mit område – jeg håber da sagen bliver taget op i medierne og Holbæk Sygehus deri får mulighed for at give deres syn på sagen. Jeg er enig med dig i at der er en ødelæggende situation.

      – Camilla-Kenya.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Asger

      Forskellen er at personalet har tavshedspligt. Så det vil altid blive envejskommunikation hvor de bliver hængt ud af folk som er for ubegavede til at sætte sig ind i tingene (regler, love, retningslinjer) og ikke kan svare igen.
      Christina holder en hospitalsafdeling som gidsler og det er nok nærmere hende der er skyld i mord når hun afholder dødsyge patienter fra den behandling de har brug for

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla-Kenya

      Kære Asger,
      Jeg er i den grad uenig med dig, når du siger at det er Christina der holder en hospitalsafdeling som gidsel.

      – Camilla-Kenya.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Janne

      Hej Jannie!
      Jeg er også – som du – blevet blokeret (og også svinet til) på Christinas FB side fordi jeg forholdte mig kritisk til tingene som du gør – og også andre, men åbenbart alt for få!!
      Jeg er RYSTET over deres opførelse overfor både Holbæk sygehus, diverse plejepersonale og jeg kunne blive ved…
      Det værste er faktisk, at de mennesker, der er involveret direkte i Christinas forløb ikke selv kan udtale sig, idet de da vil bryde deres tavshedpligt. Det er SÅ forkasteligt at de kan få lov til at opføre sig på den måde uden det får konsekvenser! Mest af alt fordi der sidder mange derude, der bliver “revet med” og er på deres side – fuldstændig ukritisk og uden at vide, hvad der egentlig foregår!
      Christina har selv valgt at hun ikke kan bo hjemme fordi hun har behandlet sit personale dårligt – mange er blevet fyret og mange har selv valgt at gå.. Jeg ville ALDRIG selv arbejde for hende! Tænk hvad man kan blive beskyldt for.. At være dement, inkompetent, at man bare skal fyres, at man har udsat hende for overgreb osv osv.. NEJ tak om jeg ville passe hende!
      Læg yderligere mærke til alle hendes små “søde” citater om en “Susanne”.. der er indirekte trusler til afdelingssygeplejersken på Holbæk intensiv..
      Jeg er virkelig rystet!
      Jeg ved faktisk slet ikke, hvad jeg mere skal skrive end at de burde skamme sig (det gør de ikke, og det kommer ikke til at ske!)…
      Tænk at der bruges SÅ mange midler på ét menneske, der opfører sig sådan!
      Jeg væmmes oprigtigt, og der skal virkelig meget til at pisse mig af.. Men det gør de i allerhøjeste grad!!
      SUK!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne Hansen

    Godt skrevet!!! Det er så grotesk at det afgørende for en værdig sidste del af livet, skal afhænge af hvilken kommune man bor i.
    Derudover lover mange Hjælperbureauer ofte mere end de kan holde

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla-Kenya

      Kære Hanne,
      Tak for dine ord.

      – Camilla-Kenya.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Asger

    Hold nu op en gang lort.
    Det er jo ikke en gavebod det her. Kommunen kan ikke tilbyde det som Christina kræver. Intensiv har ingen indflydelse på hvad Christina skal tilbydes af kommunen.
    Christina behandler personalet på intensivafdelingen ad helvedet til. Hun hænger dem ud offentlig på Facebook. Det sjove er at de fleste af hendes kritikpunkter er hende selv der ikke kender reglerne og så brokker sig når personalet følger dem til punkt og prikke. Tavshedspligten, besøgstider osv

    Det her handler om en kvinde og hendes kæreste som holder intensiv som gidsler for at få deres vilje. Det er skammelig og det koster menneskeliv (intensivpladser hænger ikke på træerne)
    Men hun er jo heldigvis ligeglad fordi her er det bare “mig, mig, mig”

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla-Kenya

      Kære Asger,
      Tak for din kommentar. Det er i den grad – efter min overbevisnig – ikke i orden at tilbyde en kvinde en plejehjems-plads, hvis ønsket er at bo i egen bolig, med kæreste og barn der komme på besøg. Det ses som oftest muligt at tilbyde en hjælperordning – således at folk med sygdom kan leve et liv, som man ikke kan i samme grad på et plejehjem. Efter min mening, så vælger kommunen den “lette” løsning – og det er ikke i orden at ramme folk på den måde. Du skriver “når personalet følger dem til punkt og prikke” – i forhold til regler. Det kommer vel så an på hvem du spørg? Hvis du spørg Holbæk Sygehus, så mener de nok at de følger reglerne til punkt og prikke – men hvis du spørg f.eks. Respirations Center Øst – så er jeg overbevist om det ikke er i orden at frakoble luften til Christina, når der skal fyldes vand på fugteren – er du egentlig overhovedet i en situation hvor du ved hvordan det føles at få taget AL vejrtrækning fra dig? Hvis ja, så må du undskylde min lærdom til dig – men jeg garantere dig at det ikke er en rar følelse. Når Holbæk Sygehus får af vide at de skal samle slangerne når der skal vand på fugteren – og de så mener at de ikke har brug for lærdom – så fejler de i den grad. I min verden.

      – Camilla-Kenya.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor er Anna-Elisia anbragt?