Dag 81 - år 2016

Dag 83 – år 2016

IMG_9233

I formiddags var jeg sammen med min bedste veninde i Hørsholm – vi skulle shoppe lidt forskellige ting, og vi endte selvfølgelig også lige på Joe & The Juice for lige at indtage deres latté og juice. Selvom musikken på deres caféer er alt for højt til at det ligefrem er super-hyggeligt at sidde der, når man også gerne vil snakke og vende verdens-situationer, så sætter jeg alligevel pris på deres kaffe (og så lavede de endda et hjerte i lattén)!

Dette er vejen mod at få min forkølelse/influenza på rette kurs igen – altså, den må faktisk bare gerne gå helt væk. Det er heldigvis ved at ske – men mine lunger føles “trætte” og jeg har stadig en del slim. I hvertfald var det bare så dejligt at komme UD og nyde en formiddag sammen med Ronja.

Efter det var jeg lige en tur til dyrlægen med Karen – hun skulle til kontrol – efter at hun jo i sidste uge på en eller anden måde fik revet en negl ud af sin ene bagpote. Heldigvis er poten i bedring, men hun tager lige 14 dage på penicillin i stedet for de først planlagte 10 dage. Påsken for Karen og jeg bliver derfor selvfølgelig en stille og rolig en af slagsen, men det gør mig skam heller ikke noget.

I går delte jeg en blogvideo i stedet for et skriftligt indlæg – og det er selvfølgelig rigtig rart at fornye sig engang imellem, og samtidig skaber det også en anden interesse, når man fortæller noget på mere levende vis. Jeg vil rigtig gerne engang imellem lave en blogvideo til jer – og derfor ønsker jeg jeres hjælp til inspiration. Hvis i har nogle spørgsmål til mig, så skriv dem gerne til mig enten i kommentarfelt eller i en privatbesked (hvis du stiller spørgsmål privat til mig – så vil jeg ikke nævne dit navn). Jeg glæder mig til jeres spørgsmål og til at svare på det i end ønsker et svar på.

Udover det, så har jeg i dag besluttet mig for et nyt tiltag i min hverdag! I mange år har jeg haft tanken om at holde 1 kødfri dag om ugen – i tidernes morgen hvor jeg i første omgang overvejede det, så tænkte jeg det skulle være torsdag. Jeg tror måske at jeg tænkte, at hvis man har 1 bestemt dag hvor man SKAL gøre det, så bliver det lettere, men nej – ikke for mig. Derfor er den nye plan at det egentlig bare skal være 1 dag om ugen – og så er fuldstændig ligegyldigt hvilket dag det er.

Hvorfor vil jeg holde 1 kødfri dag om ugen?

Det er ret enkelt. Jeg tror på at hvis vi alle sammen gjorde et eller andet “aktivt” for vores miljø, så ville det hele se lidt bedre ud. Det er muligt at det ikke lyder som meget at holde 1 kødfri dag om ugen, men hvis man ser det over 1 år – så vil det jo være 52 dage! Hvilket er 2 måneder – ud af 12 måneder. For mig ville det være uoverskueligt at holde 52 kødfri dage i træk, så derfor er mit valg at det skal være 1 valgfri dag om ugen.

På fredag bliver min første kødfri dag – og jeg glæder mig allerede til at jeg om aften skal have lækker gulerodssuppe, med kartoffel, pikant flødeost, persille og grovflute.

Man behøver jo faktisk ikke gøre det til en eller anden svær udfordring. Mange spiser alligevel en grøntssagssuppe eller andet end gang imellem – så hvorfor ikke bare indføre det lidt mere “aktivt” og hold en kødfri dag.

Nu lyder jeg måske lige hellig nok – og det er jeg bestemt ikke. Men jeg tror selv på at jeg kan holde 1 kødfri dag om ugen.

Ikke nok med at man skåner miljøet, ved at holde en kødfri dag – så kan man altså også spare penge i sit madbudget, fordi man slipper for at købe kød. Det er jo næsten to fluer med et smæk!

(p.s. jeg forsøger at holde mit eget rådighedsbudget i denne måned – og IKKE lade min konto gå i minus! Jeg håber det vil lykkedes – men det skal jeg nok fortælle jer d. 1 april om det har – lige pt. tvivler jeg – men jeg gør altså noget for at det skal lykkedes!)

Følg min verden på Facebook!

  • Camilla-Kenya.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dag 81 - år 2016